×
Tiempo de lectura 3 min.

Segons l'OMS, la salut sexual és un estat de benestar físic, mental i social en relació amb la sexualitat. Requereix un enfocament positiu i respectuós de la sexualitat i de les relacions sexuals, així com la possibilitat de tenir experiències sexuals plaents i segures, lliures de tota coacció, discriminació i violència.

Així doncs, la salut sexual engloba múltiples factors, no només els que afecten la salut física. Segons diversos professionals de la salut sexual i reproductiva, l'estil de vida occidental no facilita avui la dedicació a l'amor, a l'erotisme ni a la parella. Per això, és important potenciar-los, així com els hàbits saludables que estan íntimament relacionats amb la salut sexual: deixar el tabac, portar una dieta adequada, seguir una vida activa, tenir espai per a l'oci… Aquests són els 10 hàbits principals que has d'instaurar en el teu dia a dia si vols gaudir d'una plena salut sexual:

Fes exercici amb regularitat

Practicar exercici millora el nostre estat físic, mental i emocional i augmenta la libido. Els sexòlegs recomanen la natació per enfortir el to del sòl pelvià i així evitar vaginismes o la dificultat per assolir orgasmes i per superar problemes de control d'ejaculació i millorar les ereccions. Altres exercicis que et poden ser de gran ajuda són el pilates, el ioga… i en definitiva, tots aquells que et mantinguin sa/na i fort/a.

Deixa el tabac

Hi ha moltíssims motius per deixar el tabac i un és la disminució de la funció erèctil. El tabac afecta els fluxos sanguinis del penis i avança l'envelliment prematur de les artèries, entre d'altres. Ja t'has convençut? Continua llegint!

Segueix una dieta equilibrada

Aquest és un dels punts clau per mantenir relacions sexuals sanes i plaents. I no només això! La teva dieta afecta directament, així com el tabac i la realització d'exercici físic, a la teva salut reproductiva. Si vols tenir fills, és moment de revisar la teva alimentació amb el teu dietista i sexòleg per saber què necessita el teu cos per estar preparat/da per a la reproducció.

No realitzis pràctiques de risc

Utilitzar mètodes anticonceptius per prevenir malalties de transmissió sexual (ITS) i embarassos no planificats és un dels pilars bàsics per tenir una bona salut sexual. Un exercici negligent de la sexualitat pot ser una font de múltiples problemes de salut, patiment i desequilibri personal i social. Recorda que les ITS ens poden tocar a tots, independentment de la manera que expressem la nostra sexualitat, i que l'únic mitjà de prevenir-les és el preservatiu.

Usa anticonceptius

Ja els coneixes tots? Hi ha mètodes barrera, hormonals, DIU, quirúrgics… tria el que millor s'adapti a tu i contacta amb un professional perquè t'informi bé del seu ús, particularitats i riscos.

Practica tècniques per controlar les teves emocions

La meditació, el mindfulness i la relaxació muscular seran els teus grans aliats per disminuir l'estrès i l'ansietat i, en conseqüència, gaudir al 100% de la teva sexualitat.

Evita les relacions tòxiques

Vius una relació entre iguals, consentida, sense pressió, xantatge o violència? Si la resposta és no, és moment d’actuar. La teva salut i la teva vida estan en joc. Una relació sana es basa en el plaer, la tendresa i els afectes, i tots es comparteixen per igual. Demana ajuda si ho necessites i accepta que ets lliure i responsable de decidir què fer amb la teva vida.

Millora la teva informació sexual

És molt important estar al corrent de les pràctiques de risc i els mètodes que tens al teu abast per evitar-les. La manca d'informació sobre la teva sexualitat i el teu cos pot afectar la teva salut. Un millor autoconeixement i psicoeducació són claus per afavorir el benestar i el creixement eròtic i sexual.

Coneix-te

Som éssers sexuats i ens agrada voler-nos, valorar-nos i agradar-nos. Saber expressar el nostre erotisme i les nostres particularitats forma part de la nostra felicitat. Tingues-ho present!

Comunica't

A més comunicació amb la teva parella, menys malentesos i més probabilitat de millorar les trobades sexuals i eròtiques. Et comuniques prou? Segons els experts, la comunicació eròtica és un potent afrodisíac i la comunicació relacional i emocional un neutralitzador de possibles interferències en el terreny sexual.

Aquests 10 hàbits i accions són bàsics per gaudir de la sexualitat i assegurar la teva salut sexual. Conèixer-te més no només farà que les teves relacions siguin més plaents, també t'ajudarà a veure clarament què és el que busques i amb qui vols compartir-ho. Si tens dubtes o necessites més informació, no dubtis en contactar amb nosaltres!

Escribe un comentario

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la Política de Privacidad de Google y los Términos de Servicio.
*Campos obligatorios
Categorías
Precio